|
|
Użytkownicy: uwagi i pomysły
Zapraszam do grupy aktywnych użytkowników auteo.pl. |
|
2010-04-04, 12:06
(Edytowano: 2010-04-06, 11:47)
|
|||
|
|
Pisałem dość długi laborat na forum "ekologiczne" (tak mnie jakoś naszło). Gdy skończyłem i kliknąłem na "dodaj post" to okazało się, że portal auteo w miedzyczasie mnie wylogował, i zamiast wysłać napisany tekst na forum przeszedłem do ekranu logowania, a tekst przepadł. Portal nie powinien wylogowywać użytkownika w czasie pracy, co najwyżej po dłuższej bezczynności. |
||
|
2010-04-07, 12:48
|
|
|
Witam, automatyczne wylogowanie użytkownika po okresie bezczynności jest podyktowane względami bezpieczeństwa. W danym przypadku pisanie tekstu w okienku nie jest postrzegane jako praca, gdyż dane zostają przesłane do serwera dopiero w momencie kliknięcia w przycisk "wyślij". Przed napisaniem długiego artykułu warto odświeżyć stronę. Po zakończeniu warto skopiować całość tekstu do schowka (ctrl+a - zaznaczenie całości, ctrl+c - skopiowanie) - szczególnie jeżeli w trakcie pisania robiliśmy przerwy. Sposobem na uniknięcie takiej sytuacji jest również otwarcie serwisu w nowej karcie oraz jej systematyczne odświeżanie. Dłuższy artykuł możemy również napisać np. w notatniku, a następnie wkleić w okienko i opublikować w serwisie. Rozumiem oczywiście zdenerwowanie, które mogło się pojawić w tej sytuacji ;-) Pozdrawiam serdecznie. |
|