Nie posiadasz konta w auteo.pl? Nie pamiętasz hasła?
email hasło
Strona główna grupy  |  Tematów: 16  |  Postów: 42  |  Ludzie: 55  |  Założyciel: Administrator
Użytkownicy: uwagi i pomysły Użytkownicy: uwagi i pomysły

Zapraszam do grupy aktywnych użytkowników auteo.pl.

W tym miejscu proszę o wszystkie tematu i uwagi związane z działaniem i funkcjonalnością serwisu auteo.pl.
Proszę mieć na uwadze, że aktualna wersja nie jest wersją ostateczną (beta), także proszę również o wyrozumiałość.

Obserwuj   |   Odpowiedz
qliver
lat 42
prawko od 4 lat
--
qliver
BMW E34 525TDS M51D25 Touring
Pisałem dość długi laborat na forum "ekologiczne" (tak mnie jakoś naszło). Gdy skończyłem i kliknąłem na "dodaj post" to okazało się, że portal auteo w miedzyczasie mnie wylogował, i zamiast wysłać napisany tekst na forum przeszedłem do ekranu logowania, a tekst przepadł.
Portal nie powinien wylogowywać użytkownika w czasie pracy, co najwyżej po dłuższej bezczynności.
Witam,

automatyczne wylogowanie użytkownika po okresie bezczynności jest podyktowane względami bezpieczeństwa.
W danym przypadku pisanie tekstu w okienku nie jest postrzegane jako praca, gdyż dane zostają przesłane do serwera dopiero w momencie kliknięcia w przycisk "wyślij".
Przed napisaniem długiego artykułu warto odświeżyć stronę.
Po zakończeniu warto skopiować całość tekstu do schowka (ctrl+a - zaznaczenie całości, ctrl+c - skopiowanie) - szczególnie jeżeli w trakcie pisania robiliśmy przerwy.
Sposobem na uniknięcie takiej sytuacji jest również otwarcie serwisu w nowej karcie oraz jej systematyczne odświeżanie.
Dłuższy artykuł możemy również napisać np. w notatniku, a następnie wkleić w okienko i opublikować w serwisie.

Rozumiem oczywiście zdenerwowanie, które mogło się pojawić w tej sytuacji ;-)

Pozdrawiam serdecznie.
Wstecz

2012 auteo.pl  |  Wszystkie prawa zastrzeżone

Media o nas  |   Dla Agencji Ubezpieczeniowych  |   Regulamin  |   Polityka prywatności  |   Kontakt: info@auteo.pl